דיני משפחה
בכל צומת ומשבר בחיים אנו יכולים לצמוח או לקמול, הבחירה בידינו ובדרך שאדם רוצה ללכת בה מוליכין אותו (חז״ל).
כל סכסוך ובוודאי שסכסוך במשפחה הוא הליך כאוב, מטלטל ומוציא מאיזון במיוחד כשכל הרגשות והפחדים צפים, תחושת חוסר אונים וחוסר ודאות, זוללי אנרגיה מתכלה, ולפעמים המחיר עלול להיות פירוק משפחות לדורות. לעיתים מרוב כאב עז ופגיעות וחוסר יכולת הכלה עצמית, הצדדים הולכים ״עד הסוף״ ונלחמים תוך כדי הוצאות סכומים לא מבוטלים לממן מלחמה זו, ובסוף? כ- 90% מתיקי בית-המשפט נסגרים בפשרה, ובינתיים? רבים חשים בדידות בצרתם ואיש לא מבין.. הכסף מההון המשותף הלך לניהול מלחמה, האנרגיה התרוקנה, כולם נפגעו בדרך, ושלווה נפשית? מגלים שמכאן החיים רק מתחילים.
אפשר לעשות זאת אחרת
אני מציע ליווי משפטי בדגש על הקשבה לנפש, מה מפעיל אותך כרגע, האם את/ה מרגיש/ה כל-כך אשם ופועל/ת ממקום של אשמה? שמא את/ה פגוע/ה ופועל/ת ממקום של פגיעות? או בכלל מסתתרת שם בושה שמפעילה את דרך הפעולה.
כשאנו פועלים בחיבור לעצמנו, אפשר לנהל סכסוך משפחתי ולהיות מחוברים גם לקושי ולכאב והכל ממקום של העצמה עצמית ולא הקטנה. ממקום מחבר במקום מקום מנתק. ובמיוחד כשיש ילדים, ההורים לעולם ישארו הורים. רובכם לא רוצים להלחם, ועם הכוונה נכונה אפשר ליישב את הסכסוך בהסכמת הצדדים, על-ידי העצמתכם באופן שעוסקים במהות תוך כדי הכרה בכאב או בפגיעות. לעיתים אין מנוס מללכת לבית-המשפט, לא כדי להשיג צדק, בית-המשפט לא עסוק בלעשות צדק, אלא לשפוט למיטב דעתם הסובייקטיבית של השופט, ההיגיון. פונים לבית-המשפט כדי שהצדדים יוכלו לדבר האחד עם השני או כדי לקבוע תנאים והסכמות מחייבות.