מאי 6, 2021

צו הגנה:

כשאחד מבני הזוג מרגיש מאויים  באופן מוחשי ומיידי על חייו או על שלמות גופו מצד בן זוגו,  או שכבר אירעו מעשי אלימות כנגדו, הוא יכול לפנות לבית-המשפט ולבקש צו הגנה במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה, שיאסור על הצד המאיים להיכנס לדירה בה מתגורר המאויים או להתקרב אליה (אף אם הוא הבעלים של הדירה), ולאסור על המאיים להטריד את המאויים בכל דרך ובכל מקום. כמו-כן ניתן לבקש מבית-המשפט על נקיטת אמצעים להבטחת שלומו של המאויים וכל אמצעי שיעזור לשמור על צו ההגנה.

כמובן, שכחלק ממתן צו הגנה, אם המאיים מחזיק נשק ברישיון, יוודא בית-המשפט כי נשקו מוחרם לאלתר.

תוקף הצו, בדרך כלל לא יותר מ – 3 חודשים, ניתן להאריך בתנאים מיוחדים בעוד 6 חודשים, ובמקרים חריגים אף יותר.

צו למניעת הטרדה מאיימת:

בניגוד לצו הגנה שניתן רק במקרים שהאדם חש מאויים באלימות, העילות למתן צו למניעת הטרדה מאיימת רחבות יותר. 

לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת, התשס״ב, ״הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו״ . מעבר לאמור הטרדה יכולה להיחשב לכל אחד מהמעשים הבאים: בילוש, מארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו של אדם, או פגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת, באיומים על פגיעה בו, ביצירת קשר עמו בעל-פה, בכתב או בכל אמצעי אחר, פגיעה ברכושו, בשמו הטוב, בחופש התנועה שלו וכיו"ב.

החוק אף מרחיב את מהות ההטרדה בכך שאינה חייבת להיעשות ישירות כנגד המטריד, אלא אף דרך חברים וקרובים של המוטרד. וכלשון החוק ״לענין חוק זה אחת היא אם המעשים המפורטים בסעיפים קטנים (א) או (ב) נעשו כלפי האדם או כלפי אדם אחר הקרוב לו, בין במפורש ובין במשתמע, בין במישרין ובין בעקיפין.״

כך למשל, גרוש שמציק לגרושתו במסרונים שמערערים את שלוות רוחה, או שולח לחבריה הודעות הקשורות בה, ניתן לבקש צו למניעת הטרדה מאיימת.

במסגרת הצו למניעת הטרדה מאיימת בית המשפט רשאי לאסור על הפוגע, בין היתר: ליצור עם הנפגע כל קשר בעל-פה, בכתב, או בכל אמצעי אחר, כגון טלפון, הודעות טקסט, פנייה ברשתות החברתיות וכו’, להימצא במרחק מסוים מדירת מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או ממקום לימודיו של הנפגע, או ממקום אחר שהנפגע נוהג להימצא בו בקביעות, להטריד את הנפגע בכל דרך אחרת., לשאת או להחזיק נשק, לרבות נשק שניתן לו ברישיון. 

מוזמנים להתייעץ עמי לפני נקיטת צעדים בטלפון 054-4813622

משהו לא ברור?
נתקלם בבעיה משפטית אני פה לסייע לכם.
השאירו מייל ואחזור אליכם בהקדם

אהבתם את הפוסט?
שתפו ברשתות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin