עריכת הסכמים
היום בשעה טובה, בית-המשפט אישר (עוד) הסכם גירושין שערכתי כמגשר לזוג פרוד, ההסכם קיבל תוקף של פסק דין.
כשאני עורך הסכם, חשוב לי מאוד לשים הכל על השולחן ולא להשאיר מקום לעמימות או קצוות פתוחים. אין זה משנה אם מדובר בהסכם פרידה או בהסכם מכר נדל״ן. הקו המנחה שלי הוא לדבר על הכל.
כדי שהסכם יהיה חזק, עליו להיות ברור והוגן לשני הצדדים, ותפקידי כעורך דין שעורך הסכם לשני צדדים הוא בראש ובראשונה לשמור על האינטרסים של שני הצדדים. לצורך כך אני תמיד ״תופר״ הסכם מותאם ללקוחות, ושומר על שני הצדדים. קשה לי לראות הסכמים בו אחד מהצדדים מרגיש שהוא נאלץ לחתום כי לחצו עליו או כי הוא הרגיש צורך לחתום כדי לסיים את הפרשה.
הסכם עמום או הסכם שנחתם בלחץ או הסכם שלא היה הוגן לכל הצדדים, לא רק שלא מסיים את הפרשה, אלא גורם להרבה עוגמת נפש בהמשך החיים, למקרים של הפרות, דיונים בבית-המשפט וחוזר חלילה.
נכון, לעיתים יש פחד להעלות נושאים מסוימים בהסכם, אבל דווקא הפחד הזה מניע אותי לשים אותו על השולחן, כי אחרת ״ואשר יגורתי בא לי״, כששמים את החששות על השולחן, מגיעים לפתרונות מוסכמים.
כמגשר, פעמים רבות אני מוצא עצמי עורך בוחן מציאות למול מי מהצדדים, כך למשל, אם אחד הצדדים טוען בתוקף טענה שמגיע לו משהו ואני יודע שטענה זו אינה נכונה משפטית ו/או עובדתית, לא אהסס לומר לו זאת בקול רם, מתוך מטרה ל״הוריד״ את גובה הלהבות ולבדוק את המציאות העובדתית והמשפטית.
ולכן, לפני שאתם חותמים על הסכם, אל תהססו לקרוא את כל השורות הקטנות ולהעלות חששות, כי המשפט ״יהיה בסדר״ נכון רק כשהכל נאמר ונכתב.
ותמיד אזכיר לכם שהסכם שקיבל תוקף פסק דין, חייבים לקיימו, אל תפרו אותו. על משמעות הפרת הסכם כתבתי כאן.
והאמת והשלום אהבו.
מוזמנים להתייעץ עמי. עו״ד איציק הראל 054-4813622