מאי 19, 2024

החלטה על הבאת ילד בין צדדים שאינם בני זוג

לאחרונה אני מטפל יותר ויותר במקרים הקשורים ב״זוגות״ שנוצרו במטרה להביא יחדיו ילד לעולם. הם אינם בני זוג ולעולם לא יהיו בני זוגות, אלא התחברו כדי שהאיש יעניק את זרעו לאשה וביחד יביאו ילד/ה לעולם. לעיתים, הגבר חי עם בן זוג, ו/או האשה עם בת זוג, ובכל מקרה ברור שכל החיבור בין שני הצדדים נועד למטרת הבאת ילד לעולם.
 
המטרה שלי במאמר זה, הוא לשפוך קצת אור על מספר נקודות שחשוב מאוד להבין וליישם עוד לפני שהצדדים עורכים הסכם הורות ביניהם:
 
תכירו את המשפחה של הצד השני – בניגוד לזוגות, נשואים או לא נשואים, שהאחד מכיר את השניה לעומק, מכיר את המשפחה המורחבת וכד׳, במקרה הנ״ל אין היכרות מעמיקה שכזו. אני מאוד ממליץ להכיר את המשפחה המורחבת, את הדינמיקה בין האחים / אחיות במשפחה ועוד. אמנם יש כלל ש״לא מתחתנים עם המשפחה״ אבל כולנו יודעים שהכלל הזה אינו תקף, ואנחנו נהיה דומים להורינו, אמנם בגירסה משופרת יותר מהם, אך עדיין יש משמעות רבה למשפחה. ולכן בבקשה, אל תסתפקו בהיכרות עם האדם עצמו אלא הרחיבו ההיכרות, אם יש לצד השני בן/ת זוג, תכירו אותם, תראו את הדינמיקה ביניהם ותוכלו ללמוד הרבה על הצד השני.
 
בדקו יכולות והתנהלות כלכלית – להביא ילד זו התחייבות עצומה, בלתי חוזרת ולטווח ארוך מאוד. ההתחייבות היא רגשית וכלכלית כאחד, ועל כן חשוב מאוד לבדוק איך הצד השני מתנהל בחיי היום יום, האם הוא לארג׳ או קמצן? האם הוא עסוק בקיזוזים או רחב לב. יהיה לזה השלכות בעתיד על תשלומי מחציות, השתתפות בהוצאות הילד, הכרחיות או לא ועוד.
 
בדקו יכולות רגשיות – האם הצד השני היה בטיפול רגשי? מה דעתו בכלל על טיפול רגשי? אני נתקל בהורים שמתנגדים לתת לילדיהם טיפול רגשי כי הם עדיין תקועים בשנות ה 50, אז סברו שטיפול רגשי מעיד על בעיה כלשהי ולא מבינים שדווקא אנשים אמיצים מעזים לטפל ברגשותיהם ובנפשם. ילדים להורים פרודים / גרושים / אינם בני זוג יהיו זקוקים לטיפול רגשי מתישהו בחייהם. בעצם, כל אחד מאתנו זקוק לטיפול רגשי. אנשים שמתנגדים לכך נחרצות כנראה עמוק בלבם מפחדים כל-כך מלחשוף את רגשותיהם ולדעתי הם ממש תקועים בשלב ראשוני של חייהם.
 
בדקו תפיסות עולם וגמישות מחשבתית – להביא ילד עם פרטנר שמאוד מקובע מחשבתית ולא גמיש דיו, עלול לייצר קושי רב בהמשך. למשל, לתת לילד חיסונים כן או לא? ריטלין כן או לא? ואם הילד ממש סובל מהפרעת קשב? לימודים בבית ספר דמוקרטי או אנתרופוסופי? במערכת החינוך הרגילה? תתפלאו כמה מחלוקות יש בין בני זוג נשואים וגרושים בדיוק על שאלות אלו, על אחת כמה וכמה כשהצדדים אינם בני זוג.
בדקו תוכניות לעתיד – למשל היכן רואה עצמו הצד השני בעוד 5 שנים, מבחינת עבודה, לימודים, מגורים, בארץ או בחו״ל וכד׳. ובכלל מה השאיפות והחלומות לעתיד.
 
שימו לב שעוד לא הגעתי לעסוק בהסכם ההורות.
לאחר שנבדוק את כל הדברים הנ״ל ונבין לעומק מי עומד מולנו, יהיה יותר קל לערוך הסכם באופן שייתר את הדילמות העתידיות. למשל, אם אני אחשוש שמי מההורים יתנגד לחיסונים, אכניס בהסכם שחיסונים יינתנו בכל מקרה לפי השיטה הקונבנציונאלית. ואם אני אחשוש שמי מההורים לא יסכים לטיפול רגשי לילד, אכתוב בהסכם שמספיק בקשת מי מההורים כדי שהילד יילך לטיפול רגשי ועוד. או לחילופין להחליט ללכת לבנק הזרע שם לפחות יש וודאות מוחלטת ואחריות אישית בכל הקשור לילוד.
 
מוזמנים להתייעץ עמי לפני קבלת החלטות הרות גורל בנייד 054-4813622

משהו לא ברור?
נתקלם בבעיה משפטית אני פה לסייע לכם.
השאירו מייל ואחזור אליכם בהקדם

אהבתם את הפוסט?
שתפו ברשתות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin